Udruga “SRCE”

Udruga Srce je udruga za poticanje razvoja djece i mladih s posebnim potrebama koja djeluje na području grada Sv. Ivana Zeline. 

Osnovana je prije nešto više od dvije godine i sad već broji oko tridesetak članova u dobi od tri do trideset godina i različitih vrsta invaliditeta.

U Udruzi dva puta tjedno sa članovima rade stručni suradnici. Kroz druženja u raznim kreativnim radionicama i radionici domaćinstvo razvija se fina motorika, poboljšava se socijalizacija i integracija u obitelji i društvu. Roditeljima se pruža pomoć u ostvarivanju prava, a svi zajedno organiziraju razne akcije u svrhu prikupljanja sredstava za rad udruge. Sve važnije datume obilježavaju prigodnim programima, predstavama ili prodajnim izložbama. Također, tu se slave rođendani, organiziraju zabave i ide se na izlete.

Posljednji je bio 26. kolovoza kad smo bili gosti Udruge «Sunce» iz Ludbrega, o dojmovima s izleta zajedničkim snagama pišu Marija Kotarski i Tomislav Nedelić.

Izlet u Ludbreg

Naša udruga je već bila na nekoliko izleta. Izleti su nam svima najdraži jer se uvijek lijepo družimo i zabavljamo. Jedan od takvih lijepih izleta naše udruge bio je izlet u Ludbreg. Išli smo u nedjelju, 26. kolovoza ujutro. Vozili smo se autobusom udruge JOB iz Zagreba, a autobus je vozio voditelj udruge, vlč. Dragutin Goričanec. Atmosfera u autobusu bila je vrlo vesela, pričali smo, molili se i pjevali uz pratnju harmonike i muzikaša Ivana Vodopijevca, a bilo je i smijeha zbog viceva koje je pričao vlč. Goričanec. Vrlo brzo smo stigli na odredište.

U Ludbregu su nas dočekali naši domaćini iz udruge Sunce. Zatim smo svi zajedno krenuli prema svetištu Predragocjene krvi Kristove. Ondje smo prisustvovali svetoj misi, a na kraju smo primili sakrament bolesničkog pomazanja. Nakon mise otišli smo u sjedište udruge Sunce, bili smo na ručku koji su nam pripremili naši domaćini i ispričali nam mnoge zanimljive priče o Ludbregu, centru svijeta, a nakon ručka smo se svi zajedno družili na terasi. Vrlo brzo je došao kraj našeg zajedničkog druženja i bilo je vrijeme za odlazak kući. Bilo nam je jako lijepo na ovom našem izletu i od sveg srca se nadamo da će se vrlo brzo ponoviti.

Ostavite komentar


Ime*

Email(neće biti objavljen)*

Web stranica

Vaš kometar*

Potvrdi kometar

Copyright © Boris Šmajgel