Pismo predsjednika


Goricanec

 

Ljubljena sestro, ljubljeni brate!

Ponoć je. Započela je svetkovina Krista Kralja. Nalazim se u župnoj kući u Završju gdje je inače mirno a naročito u ovo doba noći. Snježić koji već pada cijeli dan nastavlja padati kroz noć. Nestala je struja pa smo sv. Misu slavili kao u katakombama uz pomoć svijeća. Kroz prozor gledam  kapelu sv. Josipa a tu se slavi i Gospa Fatimska. Susjedne kuće su udaljene  ali je blizu dobri Bog, anđeli, sveti i svetice, blaženici i blaženice, sluge Božje i službenice… blizu si mi i Ti – od dobroga Boga neizmjerno ljubljena sestro, brate, u mom srcu… Naviru mi mnoge misli nakon molitve krunice i zaziva Duha Svetoga. Neke od tih misli želim podijeliti s Tobom. I prije nogo što se dogodila tragedija u Francuskoj od strane terorista, neki ljudi su me pitali: „ Što vi mislite, velečasni o izbjeglicama?“ A ja sam im odgovarao: “Osjećam da će Europa zbog toga što se odrekla kršćanskih korijena proći kroz velike nevolje, ali OSTATAK EUROPE, nakon tih velikih nevolja vratiti će se kršćanskim korijenima i nastat će jedno lijepo razdoblje… Uostalom o tome možete pročitati u Plavoj knjizi u okviru „Svećeničkog Marijanskog pokreta“, priznatog od Vatikana.“ Ukoliko želiš tu knjigu možeš je dobiti besplatno… Mi pak, kao duhovna obitelj –Humanitarne udruge „JOB“ i dalje nastojimo činiti dobro onima koji su na rubu društva. Svakako da su nam na prvom mjestu osobe s invaliditetom. No, osim što imamo duhovne obnove kroz hodočašća, mi želimo to imati i na nekom stabilnom mjestu. U tu svrhu smo iznajmili župnu kuću u Lukovom Šugarju, na moru oko 20 km od Karlobaga. U startu je imala 13 kreveta a sada rješavamo papire za obnovu i proširenje još jedne zgrade na tom mjestu (staje), kako bi kapacitet bio puno veći. To bi bio duhovni centar Srca Isusova i Marijina-„JOB“, prilagođen osobama s invaliditetom. Zahvaljujem svećenicima koji su pomagali: vlč. Marijan Piskač, vlč. Kristijan Bogdan i vlč. Tihomir Kosec, kao i našoj časnoj s. Anđelini Rotim i svima ostalima.

Inače ja nagovaram putničke agencije i prijevoznike putnika da nabavljaju autobuse prilagođene osobama u invalidskim kolicima. Molim i na tu nakano kako bi što veći broj osoba u kolicima mogao biti opslužena a da silom prilika ne MORAJU biti naši članovi. U godini koja nam dolazi želimo obnoviti članstvo Udruge „JOB“ a to znači ako netko ne želi biti dio te duhovne obitelji slobodno može odustati jer bez slobode nema ljubavi, a bez ljubavi što god radili ništa nam ne vrijedi. Tko želi i dalje biti član naše udruge neka nam se javiti usmeno i pismeno (moguće e-mailom na adresu: hum.udruga.job@gmail.com ili sms-om na broj mobitela: 091 1313131). Ne javili nam se ne želimo takvima dosađivati ali će i nadalje biti u našim srcima, mislima i molitvama.

Neka dobri Bog obilno blagoslovi naše donatore. Sada prolazimo jedno teže razdoblje. Da bi mogli hodočastiti u Rim morali smo ugraditi specijalni filter kako bi motor bio podignut na razinu EURO 4. Samo taj filter koštao je 7 tisuća eura. Hvala obitelji Hercigonja koja nas čeka za novce. Svakako da nam je uvijek najvažnije ono duhovno, ali to je povezano i s materijalnim.

Od hodočašća koja su planirana sigurno će biti jako zanimljivo POKORNIČKO HODOČAŠĆE u Paray Le Monial   i Fatimu u srpnju. Prije svega zbog 100-te obljetnice ukazanja Anđela u Fatimi, ali i zbog cijene 13×13 eura što je okruglo 170 eura. Žrtvu ćemo prikazati  za Hrvatsku, Europu, cijeli svijet.

Bilo bi dobro da si svakako planiraš seminar u Taboru od 02-05.06.2016.g., pa da se na takav način nađemo zajedno u Ime Božje i posvetimo Srcu Isusovu i Marijinu barem jedanput godišnje. Iskoristimo milosni dar preko pape Franje a to je GODINA BOŽANSKOG MILOSRRĐA, koja uskoro započinje. Ne bojmo se nikakvog zastrašivanja jer ako nastojimo svaki dan, svaki trenutak živjeti zajedno s Isusom i Marijom koga da se bojimo?

Tim mislima želim Ti uspješnu pripremu za Isusov rođendan (advent), zatim čestit Božić i blagoslovljenu Novu Godinu.

Neka Te dobri Bog obilno blagoslovi i svojim dobrom nagradi za svaku molitvu i žrtvu tim željama pridružuju se članovi upravnog i nadzornog odbora.

 

U Završju, na svetkovinu Krista Kralja 2015.g.

 

Dragutin Goričanec,

tvoj brat- svećenik u Isus Kristu

 

 

 

 

 

 

 

Fala ti Bože za ovaj dan
Copyright © Boris Šmajgel