Zagreb-Fatima

HODOČAŠĆE

Zagreb- Ars-Paray le Monial-Lourdes-Balasar-Fatima- Notre dam de Laghet

07. do 16.svibnja,listopad ...

PRVI DAN: Zagreb–Paray le Monial

Polazak autobusom iz Zagreba – Remiza u 17:00 sati. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Zaustavljanje radi odmora svaka četiri sata. Noćna vožnja.

Drugi dan: Paray le Monial-Ars
Dolazak u Paray le Monial u jutarnjim satima. Posjet bazilike Srca Isusova. Mjesto gdje se Isus ukazao sv.Margareti Mariji Alacoc.  Odlazak prema Arsu  u popodnevnim satima(Svetište poznato po svetom Arškom župniku, velikom isposniku i ispovjedniku koji je obratio župu i proglašen je zaštitnikom svećenika prije više od 80 godina.). Smještaj u hotelu u Arsu. Sveta Misa.  Večra i noćenje.

TREĆI DAN: Lourdes

Doručak. Vožnja prema Lurdu – malom gradiću smještenom u srcu Pirineja na 420m nadmorske visine u kojem se 1858 godine ukazala Gospa maloj siromašnoj Bernardici Subiru.  Smještaj u hotel.  Sveta misa ,večera, večernja procesija i noćenje.

ČETVRTI DAN: Lourdes-Balasar

Doručak, odlazak iz hotela u svetište.  Kupanje u vodi koja je potekla iz špilje (kupališta u svetištu). Ručak. Obilazak župne crkve, zatvora i rodne kuće Bernardice. Euharistijska procesija. Sveta Misa. Večera. Polazak prema Balasaru.

PETI DAN: Balasar- Fatima

Dolazak u jutarnjim satima u Balasar. Obilazak rodne kuće, svetišta i slobodno za osobne pobožnosti (rodno mjesto blažene Alexandrina Maria da Costa, blaženice koja je 13 godina i 7 mjeseci živjela samo od Euharistije). Sveta Misa. Ručak iz torbe. Odlazak prema Fatimi. Dolazak u popodnevnim satima. Večera. Odlazak u svetište. Molitva krunice. Noćenje.

ŠESTI DAN: Fatima

Doručak. Križni put i odlazak u Aljustrel selo gdje su rođeni vidioci Lucija, Franjo i Jacinta. Obilazak rodnih kuća. Slobodno za kupovinu. Ručak. Slobodno  vrijeme za osobne pobožnosti. Večera. Sudjelovanje na večernjem programu u svetištu (krunica, procesija i sveta misa).Noćenje.

SEDMI DAN:Fatima

Doručak. Odlazak u Svetište na program. Sv. Misa. Ručak. Obilazak svetišta (crkva, grobovi vidioca, podzemne bazilike). Slobodno za šoping ili osobne pobožnosti. Večera. Noćenje.

OSMI DAN: Fatima- Luordes

Rano ustajanje. Sveta Misa u 05:00 sati i polazak prema Lurdu. Ručak iz torbe. U večernjim satima dolazak u Lurd.  Večera i noćenje.

DEVETI DAN: Lourdes- Notre dam de Laghe

Sveta misa. Doručak. Odlazak prema svetištu Notre dam de Laghe. U Lurdu organizirani lanch paketi za svakog. Dolazak u svetište oko 17:00 sati. Večera i noćenje.

DESETI DAN: Zagreb

Sveta misa. Doručak. Odlazak prema Hrvatskoj i dolazak u večernjim satima.

Na putovanju zaustavljanje svaka 4 sata.

RASPORED SPAVANJA I OBROKA PO DANIMA

Screen Shot 2016-01-25 at 12.34.36

CIJENA HODOČAŠĆA IZNOSI :

650 ,00 EURA

IBAN:HR1023600001101458858

Poziv na broj:05018878222-07052016 (07102016)

Svrha: SAMO VAŠE IME I PREZIME

Akontacija   od 200 eura tj. protuvrijednost kupovnog tečaja u kunama.

VAŽNE NAPOMENE: HRANA I NOĆENJA:

ZELENO :

iz torbe znači da organizator nosi hranu za sve u busu!!! Ako netko želi nešto ponijeti od trajnih proizvoda, može.

ŽUTO :

HRANA I NOĆENJA ORGANIZIRANA U HOTELIMA!!!

CRVENO:

NEMA HRANE NITI NOĆENJA!!!

INFORMACIJE:

• Ovo putovanje je važno shvatiti i pripremiti se kao za hodočašće, a ne turističko putovanje.
  • Jednokrevetne sobe doplaćuju se 100 Eura po osobi za sve dane.

U cijenu je uključeno putno zdravstveno osiguranje, hrana iz torbe, kape sa hrvatskim grbom i logom udruge „JOB“ (kako bi se lakše prepoznavali), majice se mogu kupiti cijena im je 50,00 kn, maramice u Fatimi kojima se iza svečane svete mise pozdravlja Gospa.

• U cijenu nisu uključene ulaznice (cc. 5 eura). Jedino u Lurdu – ako se grupa složi posjetiti dvorac što nije nužno niti toliko bitno.
  • Za putovanje je dovoljna važeća osobna ili putovnica i nije potrebna viza za Hrvatske građane.
  • Kroz zemlje koje putujemo valuta je €ur.
  • Potrebno je providjeti novac za sve ostale momente koji nisu uplaćeni u aranžman.
  • Duhovno vodstvo
  • Pratitelj grupe.

ODJEĆA:

• Vrijeme bi u svibnju i  listopadu na destinacijama koje obilazimo moglo biti slično kao kod nas.
  • Ponijeti udobnu odjeću i kišne kabanice. Nešto toplije robe ( jaknu), jer u Fatimi navečer padne temperatura pa je hladnije. Ručnike imamo u hotelima.

OBUĆA:

• Udobna i nepromočiva.
  • Za sva ostala pitanja  i informacije nazovite:

091/1313131 ; 099/7894423 – Marijeta.

091/3131313 ; 098/1313131- vlč.Dragec.

Ugodan put.
Hvaljen Isus i Marija!!!