Zagreb-Lurd

ZAGREB –ARS- PARAY LE MONIAL – LURD– ZAGREB

od 07-12.veljače 2020.

PLAN HODOČAŠĆA

07.VELJAČE 2020. – PRVI DAN: ZAGREB-ARS:

Polazak iz Zagreba u 06:00 sati. – Remiza (ulica gdje staju autobusi za Špansko , Prečko Samobor…). Kod Padove zaustavljanje radi svete Mise. u toku vožnje zaustavljanje svaka četiri sata.  Nastavak puta prema Arsu. Dolazak oko 22 sata. Večera i noćenje u hotelu.

08. veljače 2020. – DRUGI DAN: ARS – PARAY LE MONIAL-LOURDES

Sveta misa u svetištu. Obilazak župne kuće u kojoj je živio sveti župnik Arški Ivan Marija Vianej. Doručak. Odolazak u Paray le Monial, obilazak svetišta gjde se sv. Margareti Mariji Alacoc ukazao Isus i gdje je nastala pobožnost prvih devet petaka. Kratko zadržavanje i odlazak prema Lourdesu. Dolazak u večernjim satama u Lurd. Mjesto na 420m u srcu Pirineja gdje se 1858 ukazala Blažena Djevica Marija djevojčici Bernardici. Smještaj u hotel. Sveta misa. Večera. Noćenje.

09.veljače 2020. – TREĆI DAN: LURD

Nakon doručka odlazak u svetište. Ručak. Obilazak župne crkve, mlina gdje je rođena Bernardica, zatvora u kojem su bili smješteni u vrijeme ukazanja Blažene Djevice Marije. U 17 sati Euharistijska procesija. Sveta Misa u kapelici preko puta hotela. Večera.  Odlazak u svetište na Marijansku procesiju sa svijećama. Noćenje.

10.veljače 2020. – ČETVRTI DAN : LURD

Doručak. Odlazak u svetište. Kupanje. Ručak. slobodno za šoping i osobne pobožnosti. U 17:00 sati Euharistijska procesija i klanjanje. Sveta misa. Večera i večernja Marijanska procesija  koja je svako večer u 21:00 sat. Noćenje.

11. veljače 2020. – PETI DAN: LURD

Doručak. Odlazak u svetište na svečanu svetu misu. Ručak. Odlazak prema Zagrebu. Noćna vožnja.

12. veljače 2020. – ŠESTI DAN: ZAGREB

Dolazak u Zagreb u popodnevnim satima.

Napomena:

Mogućnosti u  Lurdu:  kupanje u posebnim kadama sa vodom koja je potekla na mjestu gdje se ukazala Blažena Djevica Marija.

Obilazak Bernardicine kuće, zatvora gdje su živjeli, župne crkve i mogućnost posjeta starog dvorca(ulaznica cca – 7 € posebno se plaća).

Hrana: sa sobom trabate nositi hranu do Lurda.

CIJENA HODOČAŠĆA IZNOSI 313 EURA

PODACI KOD PRIJAVE:

Molim kod prijave upalata za put u iznosu 200 eura.

Pripremiti slijedeće podatke: ime i prezime, adresa,datum rođ. br.putovnice i telefon za kontakt.

Sa nama putuje svećenik tako da su sv. mise svaki dan kao i mogućnost ispovijedi.

Najvažnije: plan puta prilagođavamo situacijama. Cijena je za dvo i tro krevetne sobe. Jednokrevetne sobe posebno se doplaćuju.

Za sve upite nazovite na broj mob: 091/1313131 ili 099 789 44 23. Marijeta

BOG VAS BLAGOSLOVIO! HVALJEN ISUS I MARIJA

Marijeta Peršić, tajnica udruge „job“