Antonella iz Rima

Papa Ivan Pavao II. bez sumnje je najveći svetac našega vremena. Imali smo milost živjeti u njegovo vrijeme – živjeti zajedno s njim, slušati ga, gledati u njegov lik i njegov primjer vjere i ljubavi. Imali smo milost pratiti toga Kristovog apostola dok je prolazio našom Domovinom i diljem svijeta, imali smo milost dodirnuti ga i primiti njegov blagoslov.

Osjećajući snažnu Božju prisutnost u njegovom životu i uvjereni u njegovu osobnu svetost, još za vrijeme njegova života mnogo mu se ljudi obraćalo u raznim potrebama, iznosilo svoje probleme i molilo ga za pomoć. A Sveti Otac kao pravi otac i pastir molio je za sve – za svakog čovjeka i za cijeli svijet. I nije rijetko da su mnogi od Boga dobili posebne milosti upravo po Papinom zagovoru.

Nakon smrti Ivana Pavla II. svjedočanstva o uslišanjima i čudesima množe se iz dana u dan. Uz brojna obraćenja i ozdravljenja, ipak najveći je broj uslišanja kojima se na Papin zagovor mnogi roditelji raduju daru života – daru djeteta. Jednako tako, brojna su i neobjašnjiva ozdravljenja djece, što samo potvrđuje Papinu rečenicu da želi da ga se svijet sjeća kao „Pape obitelji“. Iz nemogućih i kritičnih situacija na njegov se zagovor djelotvornom pokazuje Božja milost. Mnogi bračni parovi svoje obitelji povjeravaju njegovoj zaštiti, a kao posebnu zahvalu svojoj djeci daju njegovo ime.

Gospođa Antonella iz Rima pripovijeda: Naš sin Alberto je imao deset godina kad mu je dijagnosticiran tumor na mozgu. Bio je primljen u bolnicu „Gemelli“ tijekom posljednjeg boravka Ivana Pavla II. u istoj bolnici u ožujku 2005. Papa je bio smješten upravo pored odjela dječje onkologije, na devetom katu bolnice. Moj suprug Antonio i ja zajedno s roditeljima druge bolesne djece okupljali smo se noću na molitvu pred plavim vratima „Papinog“ odjela. Jednog je dana naš sinčić napisao pismo Papi s molbom da ga ozdravi, a mi smo to pismo predali jednom franjevcu. Nakon operacije 30. ožujka, naš sin je pao u komu. A zdravstveno stanje Pape postalo je dramatično. U večer njegove smrti, moj suprug i ja bili smo na Trgu sv. Petra moleći se za njega i za našeg Alberta. Ivan Pavao II. je umro, a Alberto se te večeri probudio iz kome. Tumor je posve nestao. Alberto danas ima 14 godina, odličnog je zdravlja i spava s fotografijom i krunicom Ivana Pavla II. pod svojim jastukom.

Religious - Onaj kome je križ meka postelja

Ostavite komentar


Ime*

Email(neće biti objavljen)*

Web stranica

Vaš kometar*

Potvrdi kometar

Copyright © Boris Šmajgel