Zagreb – Fatima


HODOČAŠĆE 


Zagreb- Ars-Paray le Monial-Lourdes-Balasar-Fatima
07. do 16.svibnja,listopada.


PROGRAM

HODOČAŠĆE 


Zagreb- Ars-Paray le Monial-Lourdes-Fatima-Notre Dam De Laghet
07. do 16.svibnja 2019.


PROGRAM

07.05.19.
Zagreb–Paray Le Monial -Ars. Polazak autobusom iz Zagreba – Remiza u 17:00 sati. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Zaustavljanje radi odmora svaka četiri sata. Noćna vožnja.

08.05.14.
Paray le Monial: 
Dolazak u Paray Le Monial u jutarnjim satima. Obilazak svetišta. Posjet bazilike Srca Isusova i mjesta ukazanja svetoj Margareti Mariji Alacoc.  Kratko zadržavanje i polazak prema Arsu (Svetište poznato po svetom Arškom župniku, velikom isposniku i ispovjedniku koji je obratio župu i proglašen je zaštitnikom svećenika prije više od 80 godina.)Smještaj u hotelu. Ručak. Odmor. Sveta misa obilazak župne kuće i groba svetog župnika. Večera Noćenje.

09.05.19
Sveta misa. Doručak. Vožnja prema Lurdu – malom gradiću smještenom u srcu Pirineja na 420 m nadmorske visine u kojem se 1858 godine ukazala Gospa maloj siromašnoj Bernardici Subiru. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

10.05.19.
Lourdes: 
Doručak, odlazak iz hotela u svetište. Obilazak špilje ukazanja, zatvora u kojem je obitelj Subiru živkjela u vrijeme ukazanja Blažene Djevice Marije Bernardici, župna crkva gdje je Bernardica krštena, rodna kuća i Mlin obitelji Subiru. Ručak. Slobodno vrijeme za osobe pobožnosti. Euharistijska procesija. Sveta misa. Večera. Noćenje.

11.05.19.
Rani doručak i odlazak prema Fatimi. Dolazak u večernjim satima . Smještaj u hotel Virge Maria. Sveta misa u kapeli hotela, večera i noćenje.

12.05.19.
Doručak. Križni put i odlazak u Aljustrel selo gdje su rođeni vidioci. Obilazak rodnih kuća. Slobodno za pobožnosti. Ručak. Slobodno do večere. Večera. Sudjelovanje na večernjem programu u svetištu (krunica, procesija i sveta misa).

13.05.19.
Doručak. Odlazak u Svetište na program: krunica, procesija, sveta misa i klanjanje. Ručak. Slobodno za šoping. Večera. Noćenje.

14.05.19.
Rano ustajanje. Sveta Misa i polazak prema Lurdu. Ručak iz torbe (organizira voditelj). U večernjim satima dolazak u Lurd. Večera i noćenje.

15.05.19.
Doručak. Odlazak prema svetištu i mjestu noćenja Notre dam de Laghet. Smještaj u samostanu sestara Benediktinki. Sveta misa, večera i noćenje.

16.05.19.
Sveta misa. Doručak i polazak prema Hrvatskoj. Dolazak u večernjim satima.
Na putovanju zaustavljanje svaka 4 sata.

Copyright © Boris Šmajgel